ruj fooldal

Tarts velünk Juventus meccsekre! Katt a részletekért!

ruj1516

Ilyen volt a berlini döntő

Írta: RUJ TEAM | 2015 június 09.

ruj hír 2Sajnos nem vált valóra mindannyiunk álma, ám büszkeséggel távoztunk Berlinből.

Péntek este 20 rujossal vágtunk neki az utóbbi évek legfontosabb túrájának. A hangulat már Budapesten a tetőfokára hágott, s nem akart elcsendesülni a cseh-német határig. Miután elfoglaltuk a szállásunkat Berlintől száz kilométerre, rohantunk is a német fővárosba, hiszen át kellett venni a jegyeinket. Sajnos belefutottunk egy nagyobb dugóba az autópályán, így csak egy óra környékén tudtuk letenni a kisbuszokat a stadiontól két metrómegállóra. Innen első utunk a Melia’ hotelhez vezetett, ahol a hírhedt Francorosso utazási irodától kellett átvenni a jegyeinket a mérkőzésre.

b1

Talán nem meglepő, de ismét borzalmas szervezésnek lehettünk tanúi. Több száz ember várakozott a hotel első emeletén a 35 fokos hőségben, egymás hegyén-hátán. Úgy tűnt egyáltalán nem halad a sor. Miután másfél óra várakozás után sikerült betörni az egyik előadóterembe (ahol a jegyeket osztották), kicsit javult a helyzet. Ám az utazási iroda emberei egyesével próbálták az embereket hívni a jegyekhez, ami szintén nem javított semmin. Végül majdnem 3 óra várakozás után, 4 óra környékén sikerült a jegyekhez hozzájutnunk. A csapat másik fele addig lecsekkolta a brandenburgi kapunál található fan-zonet, majd indultunk vissza együtt a stadionhoz.

b2

A metrót és a belvárost inkább a Barcelona szimpatizánsai uralták, az ő hangjukat lehetett többet hallani. A stadionnál rengetegen kerestek jegyeket, ám közülök valószínűleg minden második civil rendőr volt, akik a jegyüzérekre vadásztak. A stadion környéke egy óriási majálisra emlékeztetett. Gyorsan megkerültük ezt az óriási, Adolf Hitler által megálmodott stadiont, majd elvegyültünk a Juvésok között. Mátyus Jánossal is összefutottunk, aki pont olasz ismerőseink mellett tengődött. A beengedés sajnos nem ment simán, ugyanis a németek 1-1 kapun próbálták begyömöszölni a spanyol és az olasz szurkolókat, ami 40-50 perces várakozáshoz vezetett a tűző napon. Az átvizsgálás és a jegyellenőrzés nem volt valami komoly dolog, reméljük Csányi elnökúr is megtapasztalta, hogy könnyebb bejutni egy BL döntőre, mint egy Pápa-Kispest nb1-es bajnokira. A jegyen egyébként egy darab név sem szerepelt.

b4

Miután bejutottunk mind a hatan, elfoglaltuk helyünket a Juventus kanyarjának második emeletén, az első sorban, ahol a piros-fehér-zöld drapinkat is elhelyeztük. Annak ellenére, hogy a Juventus volt a hazai csapat, mi kaptuk a „lyukas” kanyart, ami nagyban nehezítette az egységes szurkolást. Továbbá az uefa által elkészített jegyárkategóriáknak sem volt semmi értelme, hiszen az 55, 70, 125 és 160 eurós jegyekkel rendelkező szurkolók mind ugyanabba a szektorba kerültek… olaszok lévén pedig mindenki oda ment, ahol volt üres hely.

11149525 1004892886196635 5990829523933204243 n

A mérkőzés előtt már fantasztikus volt a hangulat, amelyről az a DJ Naná gondoskodott, aki a torinói meccseken is felolvassa az összeállításokat. Így volt ez most is. A hangulat pedig akkor hágott tetőfokára, amikor megjelent a kanyar alatt az örök legenda, Alessandro Del Piero. A koreográfiánkat csak itthon sikerült megnézni, a stadionban nem érzékeltük, mit ábrázolunk. Utólag elmondhatjuk, hogy sajnos igen nagy csalódás volt, nem volt jól kivitelzeve sem, valamint babonából sem kellett volna BL serlegért nyúló kezeket kirajzolni. A szektorunkban foglalt helyet 4 szerencsétlen Barcelona szurkoló is, akiket a körülötte tartózkodó juventinók arra köteleztek, hogy vegyék ki részüket a koreográfiából és a spanyol góloknál maradjanak csendben - ez így is történt. A szurkolás egyébként nagyon jó volt, főleg az egyenlítő gól után volt eszméletlen a hangulat. A túloldalon az összes Barcelona szurkoló szépen ült a székén, mintha színházban lettek volna, Barca-Barca rigmus is csak egyszer-egyszer hangzott fel az oldalukról. A lelátón tehát egyértelműen mi voltunk a jobbak, mondjuk ez nem is volt kérdés.

BL1

A mérkőzésről nem szeretnénk írni, mindenki látta. Azt viszont elmondhatjuk, hogy a csalódottság helyett büszkeséggel távoztunk a stadionból, vastapssal jutalmazva játékosainkat, akik megmutatták a világnak, hogy a Juventus visszatért az elitbe. Megszorongattuk a Barcelonát, akit akár meg is verhettünk volna, ha nem ez a török vezeti a mérkőzést. A stadionon kívül furcsa volt látni a hazafelé metrózó Barcelona szurkolókat, mintha egy sima bajnoki győzelemről mennének haza csendben. Talán már megszokott nekik, de mi biztosan még mindig valamelyik szökőkútban ünnepelnénk, ahogyan a több millió juventinó is tenné. Ez az elvesztett döntő csak a kezdet, reméljük hamarosan újra Bajnokok Ligája döntőt játszhatunk… amit meg is fogunk nyerni!

A mérkőzés után hajnali 1 óra környékén értünk hotelünkbe, majd vasárnap kora délután indultunk haza fáradtan, csalódottan, de büszkén Budapestre. Fantasztikus szezont tudhatunk magunk mögött, 59.725 kilométert tettünk meg Veronától Berlinig. Köszönjük Allegrinek és az egész csapatnak ezt a felejthetetlen évet a sorozatban negyedik bajnoki címmel, a tizedik olasz kupával és a Bajnokok Ligája döntőjével. Augusztus 23-án találkozunk a Curva Sudban! FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS!

rujultras

Önéletrajz könyv részletekBlog

occasionale

shop

RUJ-os ruhák, sálakRUJ shop