ruj fooldal

Tarts velünk Juventus meccsekre! Katt a részletekért!

ruj1516

Sima vereség a Barcelonától… a jegyek kezelésében legalábbis

Írta: RUJ TEAM | 2015 május 27.

ruj hír 2Miután bejutottunk a Bajnokok Ligája döntőjébe, mindenkit csak egy dolog foglalkoztatott: jegyet szerezni a berlini döntőre. De a Juventus akadályok tömkelegét állította szurkolói elé, lássuk mik ezek.

A döntőbe jutott csapatok 19.550 jegyet kaptak fejenként. Ebből a Barcelona előre megmondta, hogy pontosan hány jegyet szán a szurkolói klubjainak (DOC kluboknak), hányat rak magának félre (játékosok, rokonok, szponzorok), és hogy a maradék 14 ezer jegyet kisorsolják az igénylő tagok közül. A jegyek hivatalos árai 70, 160, 280, 390 euro, a kisorsolt Barcelona szurkolók ezeket a jegyeket normál áron megvehették mindenféle kötelezettségek nélkül.

Na most a Juventus egy utazási irodára, az Agnelliék tulajdonában lévő Francorossóra bízta a jegyek értékesítését. Azt nem tudni, hogy mennyit tartott meg magának a klub és mennyit kaptak az ultracsoportok és azt sem, hogy egyáltalán hány jegyet adtak a Francorossónak. A DOC klubok nem kaptak semennyit. A Francorosso utazási iroda pedig kötelezően csak utazási csomagban árusítja (árusította) a belépőket a Juventus bérletesei számára (aki nem volt bérletes, az itt ne is álmodjon jegyről). Amelyik bérletes tehát szeretne kimenni Berlinbe, ki kell fizetnie az általa választott jegykategória árát, valamint az oda-vissza buszjegyet 260 euróért(!) szállás nélkül, vagy az oda-vissza repülőjegyet szintén szállás nélkül 880 euróért! A jegyet pedig csak az kapja meg, aki személyesen megmutatja magát a repülőn vagy a buszon.

Nézzük meg, mi a helyzet a spanyoloknál. A Barcelona is szervez utazást szurkolói számára, de azt nem teszi kötelezővé. Aki akar, saját maga is megoldhatja az utazást. De nézzük az árakat. A Barcelona-Berlin oda-vissza buszút ára 125 euro. A távolság a két város között 1900 km. Torinó csak 1100 km-re van Berlintől, de 260 euro a buszjegy (350 euro a GOLD busz, kényelmesebb ülésekkel). A spanyolok repülője 795 euróba kerül 2 éjszaka szállással Berlin belvárosában, míg a Juventusé 880 euróba szállás nélkül. És tegyük hozzá még egyszer, hogy a Barcelona nem teszi kötelezővé az utazási csomagok megvételét, míg a Juventus kegyetlenül lehúzza a szurkolóit!

11356085 1000891059930151 1511172541 n

Az egyik Juventus szurkolói klub megkeresett egy buszos céget, hogy mennyiért vállalnának egy berlini túrát Torinóból. Az ár 4500 euro egy 55 fős buszra. A Francorossónál 50 ember 260 eurót fizet fejenként, ami 13 ezer euróra jön ki. És nem csak egy busz indul, mert több ezer szurkolót fognak kivinni Berlinbe...

Egyébként a Napoli elleni utolsó hazai mérkőzésen a Curva Sud is felemelte hangját ezzel a hihetetlen helyzettel szemben. Perceken keresztül zúgott a Francorosso vaffanculo és a Francorosso pezzo di merda rigmus. A felelősség pedig egyedül a Juventus vezetőségét terheli, senki mást.

De itt még nem áll meg a szégyenek sora. Miután bejutottunk a döntőbe, a Juventus megvásárolta a berlino2015.it domain nevet és gyorsan elkezdtek összehozni egy honlapot, ahol árusítják majd a csomagokat a bérleteseknek. A pakkok értékesítését 21-én délben kezdték volna el, de ami ez után történt, az egyszerűen szürreális volt. A honlapot egyszerűen nem lehtett elérni, a szerver teljesen összeomlott a rengeteg látogatótól. A platform nem volt kész, rengeteg hibaüzenetet láttak az odalátogatók, a képek még hiányoztak. A Juve és a Francorosso egyszerűen nem volt képes összehozni egy olyan weblapot, amelyik képes fogadni az előre várható garantáltan rengeteg embert. A honlap késő este kezdett éledezni, de a beszámolók szerint ekkor sem működött rendesen. Míg valakitől levonták a pénzt, emailben olyan üzenetet kapott, hogy nem sikerült a tranzakció. A rendszer folyamatosan nem ismerte fel a bérletek számait. Nem lehetett belépni a korábban megadott adatokkal és így tovább. Másnap nagyjából működött a rendszer, de a buszos csomagok nagyon hamar eltűntek. Senki nem tudja hány busz indul, hány jegyet adtak el és hány jegy/csomag maradt. Az már csak hab a tortán, hogy a Francorosso senkinek nem garantálja, hogy egy buszban ülhetnek és egy szektorba mehetnek a családtagok, rokonok, barátok, csoportok.

A szervezés tehát katasztrofálisra sikeredett. A jegyek értékesítésében a Barcelona 6-0-ra nyert. Reméljük, a pályán mi fogunk jobban teljesíteni! FORZA JUVE!

rujultras

Önéletrajz könyv részletekBlog

occasionale

shop

RUJ-os ruhák, sálakRUJ shop